Welkom op de site van Dorpsbelangen Harreveld!

Nieuws

Niet kiezen is verliezen!

24. 06. 04

Harreveld heeft haar voorkeur uitgesproken

Wij zijn blij dat jullie met zovelen je voorkeur voor een locatie kenbaar hebben gemaakt. Dit geeft aan hoe betrokken jullie zijn bij Harreveld. Dank jullie wel!

Er zijn genoeg stemmen uitgebracht

Even wat ‘zakelijke feiten’. Als criterium of de peiling wel of niet valide is (dat wil zeggen; zijn er genoeg stemmen uitgebracht om de peiling mee te nemen in het definitieve advies) hebben we het ‘referendumcriterium’ aangehouden. Dit betekent dat er minimaal 30% van het totaal aantal inwoners 18+ van Harreveld (1.036) gestemd moet hebben. Dat betekent dat de stemming valide is wanneer er meer dan 310 stemmen uitgebracht zijn.

Er zijn 561 geldige stemmen uitgebracht, dus de peiling is valide. Dit resultaat kunnen we dus meenemen in de definitieve keuze. Daar zijn we blij mee!

Uitslag

De verdeling van de uitgebrachte stemmen is als volgt:

476      ’t Kempken

72        ’t Hach

13        Geen voorkeur

 

Wat betekent dit nu?

De uitgesproken voorkeur is één van de factoren die meespelen in de afweging om tot een keuze voor een scenario te komen. Zoals ook aangegeven in de uitnodiging en in de uitgebreide informatie. Voor de zomervakantie zal het eindrapport met daarin de definitieve keuze voor een scenario klaar zijn.

We moeten wel realistisch zijn, want dat is pas het begin. Deze notitie wordt gepresenteerd aan onze opdrachtgevers. Uiteindelijk maken zij de definitieve keuze. Als werkgroep blijven we natuurlijk actief, deze notitie is pas het begin!

 

Samen verder!

We beseffen dat op welk scenario de keuze uiteindelijk valt, een deel van Harreveld teleurgesteld zal zijn. Ook als niet het scenario van jouw voorkeur gekozen is hebben we je nodig in de toekomst.

Want een plan moet uitgewerkt worden. Van meedenken over hoe we als verenigingen gaan samenwerken, hoe het gefinancierd en geëxploiteerd kan worden, tot letterlijk hulp bij het bouwen en nog veel meer. Kortom we doen graag voor de volgende stappen een beroep op jullie kennis, kunde, relaties en/of (spier-)kracht.

Laten we als één Harreveld samen aan de slag gaan om te zorgen dat die Multifunctionele Accommodatie er komt. Een plek voor en door Harreveld!

Mogen we op jullie rekenen?

 

Namens de werkgroep; Dorpsbelangen Harreveld, Omnivereniging KSH, Dorpshuis 't Kempken

Aanmelden


Als u zich wil aanmelden voor de nieuwsbrief, stuur dan een e-mail naar db@harreveld.nl