Welkom op de site van Dorpsbelangen Harreveld!

Nieuws

Subsidie voor initiatieven op Bewegen, Ontmoeten en Spelen (BOS)

24. 02. 15

Vanuit de gemeente is een subsidie beschikbaar voor initiatieven die bewegen, ontmoeten en spelen verbeteren of creëren in de openbare ruimte.

Mocht je een leuk idee hebben voor iets in Harreveld schroom dan niet om dit met oms te delen.

Let op: de deadline voor het indienen van de aanvraag is 1 maart 2024!

Hieronder nog wat extra informatie vanuit de gemeente.

Wilt u als organisatie in de gemeente Oost Gelre een initiatief op het gebied van bewegen, ontmoeten en spelen initiëren? Misschien kunt u gebruik maken van de tijdelijke subsidieregeling.

Begin 2022 heeft de gemeenteraad de visie op bewegen, ontmoeten en spelen (BOS) in de openbare ruimte vastgesteld. Een werkgroep vanuit de gemeentelijke organisatie is vervolgens aan de slag gegaan met de uitwerking van de visie.

Vanuit de visie heeft het college van Oost Gelre weer een tijdelijke subsidieregeling beschikbaar gesteld. Het doel van deze regeling is het ondersteunen van initiatieven en het stimuleren van bewegen, ontmoeten en spelen in de openbare ruimte in de gemeente Oost Gelre. Het kan hier gaan om initiatieven voor het toevoegen van speelvoorzieningen, speelaanleidingen maar ook om activiteiten in de openbare ruimte. Dit als het initiatief aansluit bij de visie BOS.

Goed om te weten:

• U kunt de aanvraag van 19 december 2023 t/m 1 maart 2024 indienen.

• De uitvoering van het project vindt uiterlijk 31 december 2024 plaats.

• U kunt per project maximaal € 5.000 aanvragen.

• Er is in totaal € 30.000 subsidie beschikbaar.

Wij vragen om:

• een projectplan met toelichting (bestaat ten minste uit een beschrijving van het project, de doelen en resultaten die worden nagestreefd en hoe het project daaraan bijdraagt);

• een begroting met toelichting;

• het gevraagde subsidiebedrag (met een maximum van € 5.000).

Hoe gaat het in zijn werk

Na 1 maart worden de plannen beoordeeld op basis van vastgestelde criteria. Deze criteria zijn terug te vinden in de Tijdelijke subsidieregeling BOS plekken (artikel 😎.

De complete informatie is te vinden op:

https://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR710309/1

Informatie en indienen

Voor nader informatie en bij vragen kunt u bij de gemeente contact opnemen met Peter Ballast. Hij is te bereiken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het indienen van de aanvraag kan gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., gericht aan het college van B&W, met vermelding van Tender BOS in het onderwerp.

Kan een krabbel zijn van 2 mensen, plompe lori en tekst

Leuk

Opmerking plaatsen

Delen

Aanmelden


Als u zich wil aanmelden voor de nieuwsbrief, stuur dan een e-mail naar db@harreveld.nl